32 – 36 uur per week. Start zo spoedig mogelijk, voor de duur van 12 maanden, met optie tot verlenging.

Organisatie

Nobelhorst, gelegen in één van de grootste ontwikkelgemeenten van Nederland, draagt aanzienlijk bij aan de ambitie van Almere om tussen 2020 en 2030 maar liefst 24.500 nieuwe woningen aan de woningvoorraad toe te voegen.

Als jonge gemeente zijn we nog volop aan het ontdekken welke richting we willen inslaan. Dit brengt niet alleen spanning met zich mee, maar biedt ook talloze kansen voor groei en vernieuwing. Bij ons krijg je de ruimte om jouw ideeën te realiseren en te werken aan financiële structuren die Almere vooruit helpen.

Nobelhorst is het grootste woningbouwproject van Almere. Inmiddels zijn er meer dan 1.500 woningen gerealiseerd en staat het project voor de opgave om de komende jaren nog meer dan 4.000 woningen, naast bedrijven en voorzieningen, te realiseren. De kosten voor deze grondexploitatie bedragen bijna 500 miljoen en ruim 600 miljoen aan opbrengsten met een risicokapitaal van tientallen miljoenen. Nobelhorst is een duurzame wijk waarbij veel aandacht wordt besteed aan het gebruik van duurzame materialen, energiezuinige woningen en groene voorzieningen. Kortom, uitdagingen genoeg om met jou cijferkunsten te helpen aan het waarmaken van de bouwambities van Almere in zijn unieke opzet als jongvolwassen stad.

Functie

Als planeconoom ben jij de financial engineer die zich bezighoudt met de afweging en beheersing van inhoudelijke en financiële aspecten van ruimtelijke ontwikkelingen. Binnen de projectorganisatie werk je nauw samen met de projectmanager en ontwikkel je de strategie om het project tot ontwikkeling te brengen. Jij combineert hierbij jouw financiële kennis met inhoudelijke expertise bij de financiële en programmatische voortgang. Jij stelt grondexploitatieberekeningen, exploitatieplannen en risicoanalyses op en vertaalt operationele zaken naar abstracte niveaus zoals MPGA, grondbeleid en grondprijsbeleid. Je bent verantwoordelijk voor deze grote grondexploitaties en met jouw enthousiasme en ervaring ben je een voorbeeld voor je collega planeconomen en andere collega’s. Jij neemt hen mee in het planproces, waarbinnen jij actief stuurt op financiële en economische randvoorwaarden, en je deelt jouw kennis en visie binnen en buiten de organisatie van het vakgebied.

Zit je alleen maar achter je desk? Zeker niet! Jij bent óók degene die samen met collega’s namens de gemeente onderhandelingen voert met vastgoedontwikkelaars over de aan- en verkoop van grond. Dat die er soms stevig aan toegaan, vind jij geen punt. In tegendeel: hoe uitdagender, hoe leuker! Met jouw enthousiasme en ervaring ben je een voorbeeld voor je collega planeconomen en andere collega’s. Jij neemt hen mee in het planproces, waarbinnen jij actief stuurt op financiële en economische randvoorwaarden, en je deelt jouw kennis en visie binnen en buiten de organisatie.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in bv. vastgoed, economie of bedrijfskunde;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als planeconoom;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in grote projecten.

We zoeken een verbinder, iemand die natuurlijk connecties legt tussen teams, afdelingen en belanghebbenden. Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Daarnaast ben jij proactief, resultaatgericht en heb jij de drive om de bouwambities van Almere te realiseren.

Aanbod

  • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
  • Reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer.
  • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
  • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.

Sollicitatie

Wil je meer weten over deze vacature?

Bel dan snel met Raquel Rodriguez Cortes via 06 3933 4016 of stuur een mail naar raquel@tripledetachering.nl. Direct solliciteren kan uiteraard ook!