Vier jaar Triple: een korte terugblik.

Op 8 juli 2020 zag Triple Detachering & Advies het levenslicht. Inmiddels is Triple van een appartementje in Badhoevedorp verhuisd naar een kantoor in Hoofddorp, is het “team” van één uitgegroeid tot een team van 17 en zijn er, ook dankzij de zelfstandige specialisten waar Triple mee samenwerkt, ruim 60 opdrachtgevers geholpen bij meer dan 100 projecten binnen de fysieke leefomgeving. Hoog tijd dus voor een terugblik met oprichter en directeur Frans.

Kun je ons meenemen naar het begin? Wat was je visie toen je Triple Detachering & Advies oprichtte en wat inspireerde je om dit avontuur aan te gaan?

Het grootste deel van mijn carrière heb ik in loondienst bij één van de grootste detacheerders van Nederland gewerkt. Toen ik daar vertrok zag ik mij niet hetzelfde kunstje bij een andere grote organisatie doen. Ik mistte daar namelijk de ruimte om maatwerk te kunnen bieden en te werken op een manier die dichter bij mij als persoon lag. Tegelijkertijd vond ik het vak nog steeds onwijs leuk en zag ik de enorme uitdagingen waar Nederland binnen de fysieke leefomgeving voor staat: ons klimaat verandert, steden groeien en we werken toe naar een duurzame en circulaire economie. Door zelf iets vanaf de grond op te zetten zag ik de kans om hier een rol van betekenis in te kunnen spelen op een meer persoonlijke manier dan ik zou kunnen in dienst bij een ander detacheringsbureau. In het begin was het natuurlijk wel spannend, midden in coronatijd, maar het voordeel was dat er daardoor ook niet direct behoefte was om een kantoor te betrekken. Iedereen werkte toch vanuit huis. Inmiddels zitten we in een mooi boetiekkantoor in Hoofddorp, waar we naartoe zijn verhuisd toen Frank erbij kwam in het voorjaar van 2021.

Welke specifieke behoefte in de markt wilde je vervullen met de oprichting van Triple Detachering & Advies?

De detacheringsmarkt is een hele commerciële markt met veel concurrentie. Dit komt de manier van werken bij veel bureaus niet altijd ten goede en zorgt ervoor dat de belangen van opdrachtgevers en kandidaten kunnen ondersneeuwen. Ik geloof erin dat je relaties opbouwt door het belang van de ander boven dat van jezelf te plaatsen, dat betaalt zich vanzelf wel weer terug. Een detacheringsbureau is niks zonder haar opdrachtgevers of de specialisten die het werk doen. Vandaar ook de naam Triple, er zijn drie partijen in de samenwerking die er allemaal beter van moeten worden. Niet alleen het bureau zelf.

Wat is je mooiste herinnering van de afgelopen vier jaar bij Triple? Is er een moment of project dat er echt uitspringt voor jou?

Ik heb niet één mooiste herinnering, maar onze jaarlijkse barbecue, waarbij al onze collega’s en de zzp’ers waar we mee werken zijn uitgenodigd, geeft mij iedere keer weer een groot gevoel van trots. Veel van onze collega’s werken hoofdzakelijk op locatie bij de klant, dus die zie ik niet ieder dag. Om de hele club dan bij elkaar te zien bij de barbecue is een bewustwordingsmomentje dat we met zijn allen echt iets moois aan het opbouwen zijn.

Projecten die eruit springen? Onze collega Bart die aan het aarbevingenprogramma werkt of Mark die werkt aan de Zuidas, dat zijn wel aansprekende projecten. Maar ieder project heeft zijn eigen bijzonderheden. Bij kleinschalige projecten in de openbare ruimte kan je juist heel veel verschil maken in de levens van mensen die daar wonen. En onze collega’s die werken aan de energietransitie en klimaatadaptatie hebben juist weer veel impact op het Nederland van de toekomst.

Op welk aspect van Triple Detachering & Advies ben je het meest trots? Is het een bepaald project, de groei van het team, de impact op de leefomgeving, of iets anders?

Het meest trots ben ik op het team wat we hebben opgebouwd. Aan de ene kant vanwege de moed die ze hebben gehad om in te stappen bij een startende organisatie, maar vooral ook omdat het stuk voor stuk hele fijne collega’s zijn die onwijs gedreven zijn om samen iets moois op te bouwen. Zij zorgen ervoor dat ik iedere dag met plezier aan het werk ga en zonder hen had ik dit absoluut niet gekund.

Wat zijn je toekomstplannen en ambities voor Triple Detachering & Advies? Waar zie je het bedrijf over vijf jaar?

Ik wil vooral doorgaan op de weg die we al zijn ingeslagen. Gestaag groeien, zodat we controle houden over de kwaliteit van ons werk en we iedereen de aandacht kunnen blijven geven die ze verdienen. Niet te groot en niet te snel, maar je hebt wel een bepaalde omvang nodig om echt een meerwaarde te kunnen bieden aan opdrachtgevers en professionals.

Verder zullen de uitdagingen binnen de fysieke leefomgeving de komende jaren niet verdwijnen. Nederland is een land met een beperkt oppervlak en iedere vierkante meter kan je maar één keer benutten. Dat betekent dat de strijd om de vierkante meter en de vraag naar expertise voorlopig niet minder wordt.

Wat zou je willen zeggen tegen de medewerkers, opdrachtgevers en partners van Triple Detachering & Advies ter gelegenheid van het vierjarige bestaan?

Heel erg bedankt voor het vertrouwen en de samenwerking de afgelopen jaren! En diegenen die langs willen komen om een taartje te eten ter ere van onze verjaardag, zijn uiteraard van harte welkom.

Vier jaar Triple: een korte terugblik